Laatste nieuws

B - examen slagwerk

Ruben van Harte Gefeliciteerd met je B diploma slagwerk.

Goed gedaan.

Ruben_geslaagd_B_examen_slagwerk

Twiskefestival

Twiske_Jeugdfestival

Zaterdag 19 juni j.l. heeft het opleidingsorkest mee gedaan aan het Twiskefestival, dat gehouden werd in ons clubgebouw.
Er namen 6 orkesten deel aan dit festival.

Saens Harmonie orkest uit Assendelft o.l.v. Marjan Politiek

Soli Deo Gloria uit Zaandam o.l.v. Trudy Schipper

Crescendo uit Oostzaan o.l.v. Rob Bekebrede

Dr. Nuyens uit Hoogkarspel o.l.v. Jeroen van Veldhuizen

Jong Sursum uit Aalsmeer o.l.v. Dick Hesselink

Excelsior uit Oostzaan o.l.v. Arnold van ‘t Ent

De orkesten worden beoordeelt op klank, entertainmentwaarde, voordracht en enthousiasme.
De grote winnaar is geworden Jong Sursum uit Aalsmeer.
Wij gingen naar huis met een hele mooie beoordeling en een prachtige troffee.

troffee 

De beoordeling is te lezen op de ledensite onder ledennieuws.

 


Twiskefestival

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde dag. Vanmorgen om half tien waren we al aanwezig. Na even ingespeeld te hebben moest ons opleidingsorkest als tweede optreden. De zaal was goed gevuld. Helaas liet het weer geen buitenconcert toe. Maar dat mocht de stemming niet drukken. Natuurlijk ook vanwege het hoge oranjegehalte. Zes orkesten lieten zich van hun beste kant zien (helaas weet ik de namen niet meer uit mijn hoofd), en niet alleen muzikaal, maar ook creatief. Elk orkest had een eigen leuk idee. Het ene orkest speelde met verschillende weersomstandighedenkledij, met een heuse weerkaart. De volgende was in het oranje gehuld met glitter and glamour accenten. Er was een orkest dat 'a conductors nightmare' uitbeeldde. Heel herkenbaar en grappig. Ik heb piraten voorbij zien komen. Een medley met liedjes van Kinderen voor Kinderen met een zangeres. En natuurlijk niet te vergeten ons eigen orkest. Vol met Michael Jackson look-a-likes. :)

Ikzelf had alleen m'n hoedje opgezet. Toen ik mijn zonnebril opzette, besloeg hij. Ik had het een beetje warm, haha. De muziek viel goed in de smaak bij het publiek. Ik hoorde later een meisje in de gang verzuchten: "Ik wil ook liedjes van Michael Jackson spelen." Ook wil ik een compliment uitdelen aan onze presentatoren. Heel goed gedaan, jongens! Helaas wonnen we de hoofdprijs niet, maar Wessel was er gelukkig om ons orkest te vertegenwoordigen en de beker in ontvangst te nemen, die alle orkesten uitgereikt kregen. De jury had nog wel wat Michael-kreten willen horen, maar voor de rest was hij heel positief.

Daarna werd met een select groepje nog naar de wedstrijd Nederland-Japan gekeken. Gelukkig hebben zij ook gewonnen, zodat iedereen tevreden naar huis kon gaan. Nog even een bedankje voor alle organisatoren en vooral de twee bardames, Eveline en Hedwig, die vanmorgen vroeg nog helemaal niet wisten dat ze achter de bar zouden belanden. :) 

 

Volgend jaar weer!

 

Lisette

DESIGN BY WEB-KOMP