Muziekles Westerpark - Steven ColjéAls uitvoerend musicus heb ik aardig wat ervaring opgedaan in verschillende stijlen en formaties, en die kennis draag ik graag over aan anderen. Ik geef les aan (groepen) kinderen vanaf 7 jaar, en aan volwassenen. Sinds 2023 doe ik dit ook bij muziekvereniging Excelsior Oostzaan.

Les aan kinderen

Wil jij op saxofoonles, alleen of samen met andere kinderen, bij voorbeeld een vriend of vriendin, dan kun je bij mij beginnen. Ik werk graag met boeken als “Horen, Lezen, Spelen”, omdat je daarin niet allen noten leert lezen, maar ook leert te spelen zonder bladmuziek, en gestimuleerd wordt om zelf muziek verzinnen. Dat vind ik belangrijk, omdat je dan met meer plezier muziek kan maken. Het verschil tussen spelen van bladmuziek en zelf iets verzinnen is net zoiets als het verschil tussen een verhaaltje voorlezen, of zelf een verhaaltje verzinnen.

Les aan volwassenen

Ik geef les aan beginnende en meer gevorderde (jong-) volwassenen.
Wil je beginnen met muziekles en lijkt het je leuk om gelijk vanaf het begin te werken aan spelen op je gehoor? Of kun je al spelen maar wil je nog leren improviseren? Dan ben je bij mij aan het goede adres: in de loop der jaren heb ik een eigen methode ontwikkeld om met simpele stappen het improviseren aan te leren. Ook van blad spelen komt aan bod, belangrijk voor het samenspelen in een orkest of ensemble. Daarnaast besteed ik aandacht aan houding, ademhaling, techniek en interpretatie. Leservaring heb ik opgedaan bij Stichting Crea, Het Muziekpakhuis, Muziekschool Luc Van Gessel (Bussum) en Muziekschool Baarn-Soestdijk.

Over mij

Sinds ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium met als hoofdvak Saxofoon Jazz, heb ik mij verder ontwikkeld tot multi-instrumentalist en speelde als zodanig in verschillende musicals als Cats, A Chorus Line, The Sound of Motown en de theaterproductie Jeans. Ook speelde ik met Loïs Lane, het Metropole Orkest, op tv bij Jiskefet en in de film bij Zwartboek.
Later heb ik als zij-instromer de opleiding Docent Muziek gevolgd, waarmee ik bevoegd ben muziekles te geven aan groepen kinderen in de klas. Dat doe ik o.a. bij het Leerorkest Stichtse Vecht.
Ook zelf musiceren doe ik nog steeds met plezier, in o.a. een Braziliaanse band (Sorrindo), een Afrikaanse band (Congo Beach Club) en een Big Band (Molenaar Big Band).