OOSTZAAN – Excelsior en Karin Bloemen trakteerden een enthousiast publiek in De KunstGreep onlangs op een gevarieerd concert.

Van toeteren was geen sprake. Dit was op en top muziek maken. Karin Bloemen zei het al tijdens een extra repetitie: we gaan dit dorp even goed gek maken. De uitverkochte zaal werd meegenomen door Excelsior Oostzaan naar de Balkan en Latijns-Amerika, Marco Hage liet door zijn spetterende uitvoering het publiek geloven dat ze in een musical terecht waren gekomen en Karin Bloemen roerde de aanwezigen door haar eerbetoon aan voormalige vrouwelijke iconen uit de muziek en theaterwereld en door haar prachtige jurken.

Vanaf het moment dat het orkest inzette achter de theatergordijnen zat de sfeer er meteen in. Het publiek kon eerst genieten van de solostukken van Excelsior Oostzaan.

Daarna was het tijd voor de lang verwachte samenwerking tussen het orkest en Karin Bloemen. De pophits werden door het publiek woord voor woord meegezongen. Karin Bloemen nam het muzikale stokje over en bracht een verscheidenheid aan entertainment. Het publiek én het orkest kwamen niet bij van haar gevatte humor, maar werden ook geraakt door haar mooie klanken. Tussendoor werd er door Marco Hage uitstapjes gemaakt naar de theaterwereld. Waarbij hij een deel van het orkest liet twijfelen of ze misschien wel bij de revue wilden.

Deze afwisseling zorgde ervoor dat het iedereen op het puntje van hun stoel zat. De swingende klanken van ‘All Night Long’ leken wel een voorspelling hoe deze avond ging aflopen, want het bleef na dit spetterende optreden nog lang onrustig in de KunstGreep.

 

Tekst: Marlies Schaft

Foto’s: Ton van Ingen