Nadat 8 deelnemers met veel enthousiasme en plezier de 10 weken durende cursus Nieuw Talent Orkest hebben doorlopen, is het tijd om de muzikanten-in-de-dop een vervolg aan te bieden. Als vereniging hoeven we het wiel niet zelf uit te vinden, ook het vervolg wordt ons aangereikt door de organisatie van het uit Friesland afkomstige Nij Talint Orkest van initiatiefnemer Guus Pieksma.

Het vervolg is op dezelfde methode gebaseerd als zijn voorloper: er wordt tijdens de repetities gewerkt aan samenspel (dat is immers wat muziek maken zo leuk maakt), intonatie, articulatie en zo nog meer muzikale aanwijzingen. Alle muziekstukjes worden ondersteund met clicktracks op You Tube wat de muzikanten helpt bij het instuderen van de nieuwe muziek.

Van de 8 deelnemers beleven 6 leden zoveel plezier aan het zelf maken van muziek dat zij graag meedoen aan het vervolg. Zij gaan eens in de 2 weken op dinsdagavond repeteren in het clubgebouw van Muziekvereniging Excelsior en de andere week hebben zij privéles waarbij de methode van Nij Talint Orkest gevolgd wordt zodat ze nog beter de muziekstukken onder de knie krijgen en deze met meer voldoening kunnen spelen.

Staat het leren bespelen van een muziekinstrument op uw bucketlist of heeft u les (gehad) maar heeft u afgelopen voorjaar niet deel kunnen nemen aan ons project, niet getreurd: u kan nu alsnog beginnen! We bieden u 2 maanden privéles aan voor maar € 50,- (dit is inclusief lesmateriaal en bruikleen van instrument), waarna u moeiteloos in kunt stromen in het Nieuw Talent Orkest Oostzaan. We hebben vooral plaats op slagwerk en koperblaasinstrumenten, denk aan trompet, trombone, bugel, hoorn.

Voor meer informatie kunt u mailen naar nieuwtalent@excelsior-oostzaan.nl

Beleef het plezier van samen muziek maken!