Laatste nieuws

Nieuwjaarsconcert

Als de telling klopt wordt dit het 8e Nieuwjaarsconcert van de 3 muziekverenigingen die Oostzaan rijk is!!

Het begint al echt een goede gewoonte te worden om het nieuwe jaar muzikaal in te blazen op de eerste zaterdag in januari!

Vele luisteraars weten de weg naar het Atrium al te vinden, maar is altijd nog wel een plekje te vinden (bijv. op de balustrade van de 1e verdieping met een mooi uitzicht op de muzikanten).

Aanvang 20.00 uur, toegang gratis!

Kom luisteren dan kunnen we het glas heffen en elkaar persoonlijk een gelukkig 2020 wensen!

Herfstconcert Excelsior met FBI Jazzband

Zaterdag 19 oktober heeft Excelsior haar eerste optreden onder leiding van haar nieuwe dirigent Lieuwe de Jong.

Het orkest brengt een gevarieerd programma, denk aan filmmuziek, een fanfarewerk over de alpenweiden, een lied speciaal geschreven voor 2 solo-euphoniums (ooit gezongen door Sinatra en Elvis), een koraal, een Zuid-Amerikaans nummer geschreven door de Cubaanse Gershwin en gearrangeerd voor fanfare door de dirigent zelf, een jazzy nummer en mars mag natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom een goede doorsnee van de muziekstijlen die een fanfare allemaal spelen kan.

Na de pauze gaan de stoelen aan de kant en kunnen de voetjes van de vloer op jazzmuziek uit de jaren '20 tot '60 gespeeld door de FBI Jazzband. 

Het concert is gratis, aanvang 20.00 uur (deur open om 19.30 uur).

 

Kijk/luister/meedoe-repetitie

A.s. donderdagavond 19 september v.a. 20.00 uur is het zover! U kunt (gratis) bij ons naar binnenlopen om te kijken, luisteren of mee te spelen tijdens de open repetitie.

Iedereen die geïnteresseerd is in live muziek is welkom. Of u zelf een instrument speelt of niet maakt helemaal niet uit, het is ook gewoon leuk (en interessant) om te komen luisteren en kijken naar de interactie tussen dirigent en onze amateurmusici.

Op tv wordt het programma Maestro goed bekeken, maar daar doen zij het omgekeerde: BN-ers krijgen een spoedcursus dirigeren en proberen een professioneel orkest te leiden, met alle hilarische gevolgen van dien. Bij Excelsior doet een professionele dirigent, Lieuwe de Jong (nog maar net begonnen bij Excelsior) zijn best de muzikanten te laten doen wat hij wil. Soms lukt dat vrij snel, maar sommige muziekstukken zijn zo complex dat daar ettelijke repetities voor nodig zijn voordat het klinkt zoals de dirigent wil.

Vind u het interessant om dit eens in het echt mee te maken, loop dan zeker even binnen.

Mocht u willen is er zelfs gelegenheid zelf een instrument uit te proberen!! 

De koffie/thee staat klaar v.a. 19.45 uur.

DESIGN BY WEB-KOMP