Docenten

Trompet/bugel –

 

Slagwerk & dirigent Opleidingsorkest – Rob van der Sterren

Rob van der Sterren is geboren in Hoorn. Sinds zijn 7e maakt hij muziek, eerst bij het opleidingsorkest en daarna bij het grote orkest van het Hoorns Harmonie Orkest. Dit orkest staat al sinds 1987 onder leiding van zijn vader, Jacques van der Sterren. Zodoende stond hij al vrij jong mee te “dirigeren” voor de spiegel als er muziek aan stond thuis. Het liefst met het dirigeerstokje van zijn vader natuurlijk!

Tijdens zijn Conservatoriumstudie Slagwerk heeft hij altijd in zijn achterhoofd gehouden dat hij ook graag directie ernaast zou willen doen. Echter, slagwerk bleek iets meer tijd te kosten dan hij had gedacht (het zijn ook wel erg veel instrumenten...). 

Na het behalen van zijn Master-diploma Klassiek Slagwerk heeft hij tijd gevonden om privé lessen te volgen bij Danny Oosterman om zodoende het dirigeren eigen te maken. Bij Excelsior heeft hij de kans gekregen om zijn leerstof in praktijk te brengen: hij is tevens dirigent van het Opleidingsorkest.

Tijdens zijn opleiding bij Danny Oosterman groeide ook de behoefte een blaasinstrument te leren bespelen en besloot hij tromboneles te gaan volgen. Momenteel speelt hij eerste trombone in ons fanfareorkest.

We kunnen wel zeggen dat Rob een muzikale duizendpoot is.

 

Saxofoon

Vanaf 1 november 2018 verwelkomen wij Sacha Ewouds onze saxofoondocente.

Sascha is op 14-jarige leeftijd begonnen met saxofoon spelen bij het Zaandijks Fanfare Corps. Op 17-jarige leefijd is zij begonnen aan de vooropleiding van het conservatorium van Amsterdam. De hoofdopleiding saxofoon heeft zij gevolgd bij Jean Pennings, aan het Fontys Conservatorium. Daar volgde zij ook de opleiding HaFa-directie bij Hardy Mertens.

Sinds 2007 is Sascha tenorsaxofoniste bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Een orkest dat optreedt in binnen- en buitenland.

Zij is saxofoondocente bij meerdere muziekverenigingen in de Zaanstreek en daarbuiten. Ook is zij als dirigente verbonden aan meerdere muziekverenigingen.

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP