Docenten

Slagwerk – Rob van der Sterren

Rob van der Sterren is geboren in Hoorn. Sinds zijn 7e maakt hij muziek, eerst bij het opleidingsorkest en daarna bij het grote orkest van het Hoorns Harmonie Orkest. Dit orkest staat al sinds 1987 onder leiding van zijn vader, Jacques van der Sterren. Zodoende stond hij al vrij jong mee te “dirigeren” voor de spiegel als er muziek aan stond thuis. Het liefst met het dirigeerstokje van zijn vader natuurlijk!

Tijdens zijn Conservatoriumstudie Slagwerk heeft hij altijd in zijn achterhoofd gehouden dat hij ook graag directie ernaast zou willen doen. Echter, slagwerk bleek iets meer tijd te kosten dan hij had gedacht (het zijn ook wel erg veel instrumenten...). 

Na het behalen van zijn Master-diploma Klassiek Slagwerk heeft hij tijd gevonden om privé lessen te volgen bij Danny Oosterman om zodoende het dirigeren eigen te maken. Bij Excelsior heeft hij de kans gekregen om zijn leerstof in praktijk te brengen: hij is tevens dirigent van het Opleidingsorkest.

Tijdens zijn opleiding bij Danny Oosterman groeide ook de behoefte een blaasinstrument te leren bespelen en besloot hij tromboneles te gaan volgen. Momenteel speelt hij eerste trombone in ons fanfareorkest.

We kunnen wel zeggen dat Rob een muzikale duizendpoot is.

 

Koper/Saxofoon - vacant

 

DESIGN BY WEB-KOMP