Fanfare

  
 

 

 

Het grootorkest van Excelsior is een fanfare-orkest bestaande uit ongeveer 25 leden. Het orkest staat sinds 7 september 2017 onder leiding van Arnold van 't Ent. Arnold is geen onbekende voor de vereniging: hij stond van 2007 tot 2012 ook voor het orkest maar was destijds vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt zijn werkzaamheden voor de vereniging te staken.

Toen de vereniging op zoek was naar een andere dirigent zag hij een kans. Hij is altijd blijven geloven in de potentie van het orkest en voelt zich erg thuis bij onze vereniging waar gezelligheid minstens even belangrijk is als zo goed en mooi mogelijk muziek maken.

Het orkest komt uit in de 2e divisie en verzorgt meerdere concerten per jaar.

Het hoogtepunt is het voorjaarsconcert dat gegeven wordt in de KunstGreep te Oostzaan. Jaarlijks vindt er een seizoenafsluiting plaats op het Kerkplein en het orkest doet meerdere keren per jaar mee aan festivals in de omgeving en geeft vaak voorafgaand hieraan een try-outconcert in het eigen clubgebouw.

Het orkest bestaat voor een groot gedeelte uit muzikanten die uit de eigen muziekopleiding afkomstig zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar kan de fanfare zich een jong orkest noemen.

Alle secties zijn goed op elkaar afgestemd en onderling aan elkaar gewaagd.

De sfeer in het orkest is zeer goed te noemen. 

Het orkest beschikt over een muziekcommissie die de muzikale invulling van de diverse optredens verzorgt, bijgestaan door de concertcommissie die de rest van een concert organiseert (van gastoptreden tot PR en kaartverkoop). 

De repertoirekeuze is zeer breed, van specifieke HaFaBra-stukken tot pop, jazz, musical, film en klassiek.

De fanfare repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur (met een pauze om 21.30 uur).

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP