Laatste nieuws

Buitenconcert 16 juli

Het buitenconcert gaat door!!!

Het concert begint om 14.30 uur op het Kerkplein, aanvang 14:00 uur.

 

 

Wijdenes 16 april 2011

Wijdenes_orkest

Al drie jaar geleden hadden we het met Tanja Bierdrager al eens over een uitwisseling en nu is het er dan eindelijk eens van gekomen. Op 16 april jl. was de jaarlijks terugkerende minikermis in Wijdenes, georganiseerd door het Koninklijke Fanfarekorps Ons Genoegen uit Wijdenes. Op de zaterdagmiddag organiseert de vereniging de rommelmarkt en op de zaterdagavond geeft het korps een concert, vaak in combinatie met een andere muziekvereniging of een koor. Na afloop van het concert is er een feest o.l.v. een bekende band. Op de zondag is er altijd een playback-/talentenshow met een deskundige jury. Dit jaar was dus de beurt aan Excelsior.

Helaas moesten we kiezen tussen het Waterland Muziek Festival en deze minikermis. Na een stemming tussen de leden werd het deze keer Wijdenes.

Het was een erg leuke avond. Een ‘bollenschuur’ (een grote loods) was omgebouwd tot concertzaal met een podium en een backstage-gedeelte. Van Tanja hadden we al gehoord dat zij verkleed gingen optreden. Dus Sandra en Hedwig vatten het plan om ook eens iets anders aan te trekken dan ons uniform. Zij huurden voor een paar dagen heuse disco blouses in felle kleuren roze, paars en groen met rouches en grote kragen. Leo Huis die bij ons inviel op bugel wist nog een collectie glitterhoedjes die wij konden lenen en zo was het al een feest om naar te kijken. Bij Earth, Wind and Fire was er nog een choreografie ingestudeerd met staan en scherp koper afwisselend naar links en rechts.

Wijdenes_Trompet  Wijdenes_Andre

Ons optreden werd gewaardeerd. Het publiek was erg enthousiast. Na de pauze was de beurt aan Ons Genoegen onder leiding van Esther Hoek. Zij maakten een reis rond de wereld en deden door de verschillende muziekstukken verschillende landen aan. De verschillende secties waren verkleed in de verschillende plaatselijke kostuums. Zo waren er Spaanse danseressen, Tiroler knapen, Japanse dames, etc. Het zag er erg leuk uit. Esther was gekleed als stewardess en zo leidde zij het orkest via het luchtruim naar het volgende muziekstuk.

Daarna speelde zoals gezegd een band en werd het nog erg gezellig. Fernando vertelde mij later dat hij op de terugweg nog moest blazen. Dus ik dacht: he? Had je nog een optreden dan? Maar hij bedoelde dat hij werd aangehouden door de politie…. ;) Gelukkig had hij zich keurig gedragen en was alles ok.

Wijdenes_slagwerk_trio  Wijdenes_Lisette

Lisette Kuiper-Tromp

 


Voorjaarsconcert

Foto_De_kunstgreep_orkest
Voorjaarsconcert 2011 was een groot succes! Voor een goed gevulde Kunstgreep speelden het Opleidingsorkest, de fanfare en onze gasten gospelkoor Deliverance met groot plezier en enthousiasme.

De fanfareleden mochten twee nummers met het Opleidingsorkest meedoen. De nummers van Michael Jackson swingen de Kunstgreep uit, net als de overige nummers van het Opleidingsorkest.
De fanfare speelde voor de pauze een afwisselend programma met het symphonisch gedicht "Pilatus: Mountain of Dragons" over de vele kanten van de berg Pilatus bij het Zwiterse Luzern. Via de klanken van de musical "Miss Saigon" kwamen we terecht in New York met de "West Side Story". Deze swingende klassieker met diverse bekende melodiën was de opmaat voor de rest van de avond.

Na de huldiging van 12,5 jarig jubilaresse Daniëlle Costerus spetterde de Kunstgreep de pauze in met klanken van de bekende jaren 70 popgroep "Earth, Wind and Fire" in een arrangement van Peter Kleine Schaars.
Opleidingsorkest_op_de_trap_kunstgreep

Na de pauze volgde het optreden van het Opleidingsorkest met pakkende titels als "Pirates of the Carribean" en "Spongebob". Nadat zij samen met de fanfare muzikanten "BAD" en "Thriller" hadden uitgevoerd was het de beurt aan onze gasten uit Amsterdam. De dames van gospelkoor Deliverance bleken over een keur aan solisten te beschikken welke moeiteloos en goed begeleid werden door het 30 vrouwen tellende koor. De vrouwen werden begeleid door een pianist en de enthousiaste dirigent Erwin Young. Als uitsmijter verzorgde de dirigent zelf de laatste solo, wat hij op onnavolgbare wijze deed met het nummer "In the Sanctuary".

Het concert werd besloten met twee gezamenlijke nummers, "Your Song" van Elton John en "Heal the World" van Michael Jackson. Tijdens deze nummers bleek dat de akoestiek van de Kunstgreep zich uitstekend leent om als fanfare en een koor samen werken uit te voeren.

In de Try-out bleef het nog lange tijd onrustig, een kort optreden van onze eigen Twiskenootjes in de hal zal daar zeker aan hebben bijgedragen. Volgend jaar is de Kunstgreep alweer geboekt. Dan spelen we op zaterdag 31 maart 2012 hopelijk met net zoveel succes!

 

Tot dan!

Ruben

DESIGN BY WEB-KOMP