Laatste nieuws

Herrie in het Twiske

Het project is in volle gang. De deelnemers (12 in totaal) hebben nu 2 lessen gehad en kunnen al 5 noten spelen.

Ook hebben ze geleerd gelijktijdig te beginnen en te stoppen, niet onbelangrijk bij het maken van muziek.

Ze kunnen ook al noten naspelen van een CD en er worden zelfs al solo’s gespeeld. Kortom, ze maken goede vorderingen.

De kinderen zijn tot nu toe allemaal even enthousiast en bereiden zich voor op het slotconcert op donderdag 17 november. 

Tijdens dit concert kunnen ze aan iedereen laten horen wat ze zoal in 3 lessen geleerd hebben.

Hierna wordt het voor de club heel spannend want dan kunnen de kinderen zich opgeven voor lessen voor de rest van het seizoen op een instrument naar keuze

(let wel: een instrument dat in de fanfare gebruikt wordt). Dan gaan ze voor het “echie”, dus leren ze noten lezen en ritmes spelen.

Hier is een kindvriendelijke lesmethode voor ontwikkeld waarbij het kind meespeelt met een CD zodat het net lijkt of het al in een orkest speelt.

Het concert is voor iedereen toegankelijk en begint om 18.45 uur.

Filmavond

Op zaterdag 29 oktober,

Was er een filmavond in het Excelsior gebouw.

Roderick heeft de films gedraaid.

 

Er stond een sjoelbak en een pingpongtafel.

Er werden 2 filmen gedraaid :Yogy beer en Kung fu panda.2

We kregen lekkere chippies en popcorn bij de films .

Daarna hebben we lekkere patatjes gegeten met een snack.

En een ijsje toe .

Het was heel gezellig

 

 

Muziekproject Excelsior op basisscholen Oostzaan

OOSTZAAN – In de maanden september en oktober zal muziekvereniging Excelsior de Oostzaanse basisscholen weer bezoeken om de leerlingen van de groepen 5 en 6 kennis te laten maken met de verschillende muziekinstrumenten die in het orkest voorkomen. Wie het leuk vindt, kan zich opgeven voor de daarop volgende cursus in november.

 Leerlingenorkest in de KunstGreep

Iedereen moet weten hoe leuk het is om muziek te maken. Daarom gaat Excelsior ook dit jaar weer bij de Oostzaanse scholen langs om de jeugd deze wijsheid persoonlijk bij te brengen. Op 27 september is De Rietkraag als eerste aan de beurt, de Kweekvijver is op 4 oktober als tweede en op 11 oktober is de Noorderschool als laatste aan de beurt.

 

Tijdens dit eendaagse scholenproject krijgen de leerlingen diverse muziekinstrumenten te zien, een stukje muziektheorie en natuurlijk als belangrijkste: de praktijk! In groepjes gaan de leerlingen zelf ontdekken of ze aanleg hebben voor het bespelen van een instrument. De kinderen die het leuk vinden om ook echt eens een liedje in te studeren en uit te voeren voor hun eigen publiek kunnen zich aansluiten opgeven voor de vierweekse starterscursus “Herrie in het Twiske” in november.

 

Bij de starterscursus “Herrie in het Twiske” leren kinderen tot 10 jaar spelenderwijs de beginselen van de blaasmuziek. Zo komen onder meer speeltechniek en ritme aan bod. Als afsluiting verzorgen de leerlingen (met een béétje hulp van het opleidingsorkest) een optreden voor al hun fans: familie, vriendjes, buren, iedereen is dan welkom! Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers besluiten of ze stoppen of willen doorgaan op een instrument. Ze zitten dus nergens aan vast.

 

De cursus “Herrie in het Twiske” zal op dinsdag worden gegeven. Het slotconcert is op een donderdagavond. Deelname aan de cursus is geheel gratis!

Inschrijven voor “Herrie in het Twiske” kan tot en met 24 oktober. Voor meer informatie over deze en andere cursussen en voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met Ruben Hottentot, tel. 075 - 684 6829 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
DESIGN BY WEB-KOMP