Laatste nieuws

Spetterend Jubileumconcert met Cor Bakker

Voor een nagenoeg volle zaal zette het orkest met mars Gammatique in, waarmee werd teruggegrepen naar de herkomst van de fanfare, inmiddels 111 jaar geleden. Zij vervolgde haar programma met Inspiration waarmee zij in 2017 landskampioen werd in de 3e divisie, toen, evenals nu, onder leiding van Arnold van 't Ent. Daarna werd zanger Frank Geisink bij het orkest gevoegd om gezamenlijk Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder te laten horen. Waarna het de beurt was aan Cor Bakker om als The Piano Man het gelijknamige nummer van Billy Joël met orkest en zanger uit te voeren. Een daverend applaus was de beloning!

De jeugd mocht natuurlijk ook niet ontbreken en werd bij het orkest gevoegd om The Little Mermaid te spelen. Tijdens het door Cor Bakker begeleide Pink Panther liep er ineens een grote roze panter met zijn kenmerkende loopje heen en weer op het scherm achter het orkest. De jeugdige solisten op trompet en saxofoon speelden intussen ongehinderd hun noten, een knappe prestatie van de nieuwe generatie.

Ook Cor Bakker kreeg ruimschoots de gelegenheid zijn kunsten als solist te laten horen. Zo begon hij met Het Dorp, hoe kan het ook anders in een dorp als Oostzaan, gevolgd door een mooi, doch minder bekend nummer van Toots Tielemans. Voor de pauze sloten Cor en Frank samen met de fanfare af met het prachtige nummer Worn Down Piano.

Na de pauze was de eer aan de fanfare om de Nederlandse première te spelen van het gewelddadige Fanfare Neuve. Daarna speelde het orkest de instrumentale versie van Bohemian Rhapsody waarin door het overtuigende spel van diverse solisten eer werd gedaan aan de historie van de Britse popgroep zonder dat de ontbrekende zangstem als gemis werd ervaren. 

Vervolgens was het weer tijd voor de zanger om in het voetlicht te treden met het rustige Beyond the Sea. Nog intiemer werd de sfeer toen de fanfare, samen met Cor Bakker, liet horen ook Bach te kunnen spelen. Cor Bakker stak zijn bewondering voor ons orkest niet onder stoelen of banken. Daar hij regelmatig te gast is bij diverse muziekverenigingen beschikt hij over voldoende vergelijkingsmateriaal, dus dat was een veelzeggend compliment. Het samenspel klonk dan ook alsof orkest en pianist al jarenlang samenwerkten.

Cor Bakker vervolgde het programma met Meisjes van Dertien, dat naadloos overliep in Margo'tje

Als klapper op de vuurpijl werden nog de Root Beer Rag (met pianist) en Don't stop me now (met zanger). De titel Root Beer Rag verwijst naar alcoholvrij bier (volgens de pianist "niet te drinken") omdat de complexe pianopartij alleen nuchter gespeeld kan worden. Ondanks dat ging Cor de uitdaging aan om in de toegift het nummer in dubbel tempo te spelen. Wederom was een staande ovatie de reactie van het enthousiaste publiek. 

Na afloop klonk niets dan lof uit de zaal voor dit optreden waarvoor superlatieven tekort schieten. Zeer goede musici, een fantastische zanger en tevens presentator en natuurlijk een geweldige en charismatische pianist die samen een boeiend, gebalanceerd en gevarieerd programma ten gehore brachten.

Kortom, wij zijn met recht trots op onze 111-jarige muziekvereniging.

Ga voor meer foto's naar https://www.facebook.com/pg/excelsior.oostzaan/photos/?tab=album&album_id=2383103721719985

Jubileumconcert

Verleden jaar bestond de vereniging 110 jaar maar door een drukke agenda van de (toen nieuwe) dirigent kon dit niet gevierd worden.

Besloten is om dit jaar het 111-jarig bestaan te vieren.

Zaterdagavond 23 maart wordt er met behulp van Cor Bakker, pianist, en Frank Geisink, zanger en tevens presentator, een geweldig concert gegeven!

Er is een zeer gevarieerd programma samengesteld met o.a. Gammatique (een mars uit het verleden), een paar nummers van Billy Joel, Queen, Ramses Shaffy enz.. 

Kortom voor ieder wat wils en tevens een concert dat u niet mag missen!

Een kaartje kost € 15,-- en is eenvoudig te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via één van onze leden.

Wacht echter niet te lang.......

 

 

Nieuwjaarsconcert 2019

MUZIKAAL HET NIEUWE JAAR IN!!

Op zaterdag 5 januari 2019 verzorgen de 4 verenigingen met elkaar voor de zevende (!) keer het Nieuwjaarsconcert in Oostzaan.

Muziekvereniging Crescendo, Muziekvereniging Excelsior, Harmonieorkest Concordia en Accordeonvereniging Tavenu geven een sprankelend Nieuwjaarsconcert in het atrium van Theater de KunstGreep.

Vanaf 20.00 uur wordt u muzikaal het nieuwe jaar ingeblazen. De orkesten zorgen voor een feestelijk programma en zullen naast het uitvoeren van een eigen repertoire tot slot gezamenlijk optreden.

Na afloop blijft de bar open en toosten we graag met u op het nieuwe jaar!

De toegang is gratis.

DESIGN BY WEB-KOMP