Laatste nieuws

Brandstichting papieropslag

Op zondagmorgen 11 april is de rust in het Twiske op ruwe wijze verstoord. Brandweerwagens en politiesirenes joegen de vogels op de vlucht en wekten de nog half slapende sporters in het sportcomplex op abrupte wijze. Het was weer eens zover: (vermoedelijk jeugdige) vandalisten vonden het nodig om de zware inspanning die onze vrijwilligers dagelijks belangeloos leveren voor de paar centen subsidie die het oud papier oplevert, volledig teniet te doen door te zorgen dat de papieropslag volledig uitbrandde.

Nadat bij een eerder misdrijf de zee- alias opslagcontainer ook al licht gehavend uit de strijd kwam (want gelukkig is dit al de zoveelste keer dat dit gebeurt) moet deze nu toch echt als verloren beschouwd worden. De materiële schade zal naar oordeel van de verzekering waarschijnlijk beperkt zijn (en dan heb je nog het eigen risico...) maar de ellende die je er andermaal van hebt om alles op te ruimen en te herstellen kosten natuurlijk veel meer tijd en geld.

Heeft u tips die naar de daders kunnen leiden dan houden wij ons van harte aanbevolen, al hopen wij dat de daders zo dapper zijn om zichzelf aan te geven.

Bart, Cor, Martin en Hedwig bedankt voor het verlenen van de hulp bij het opruimen!

im2  im1

Optreden in Krommenie

Ik vond het zondag heel erg leuk.  Ik heb er heel erg van genoten.

Alleen was het jammer dat we 0.3 punten te kort kwamen voor de dagprijs.

Volgens mij heeft iedereen genoten.

 

 

Nieuwe website

ExcelsiorEen hele nieuwe website voor Excelsior.

Nadat Ruben en Myra beiden lid zijn geworden van Excelsior en de rust in huize Band definitief verleden tijd is (drummen en sax....), heeft Myra aangeboden om de website te gaan bijhouden. Mij vroeg ze om de website wat eenvoudiger te maken in het beheer. Nou heb ik daar al wel wat ervaring mee als beheerder bij OFC, dus kon ik geen nee op zeggen.

De site is gemaakt met Joomla. Dit is open source software die heel makkelijk in gebruik is en waar ook heel veel extra's (plugins) voor gemaakt zijn. Groot voordeel ten opzichte van de vorige site is dat iedereen zijn bijdrage zelf kan aanleveren. Ook het beheer kan door meerdere personen tegelijk gebeuren. Hopelijk resulteert dat in een site die wat meer gaat leven door bijdragen van iedereen.

De inhoud is het tweede punt wat nu aangepakt wordt. Er hebben zich al heel wat leden aangemeld en er zijn daardoor al redelijk wat correcties doorgevoerd. Opvallend is wel dat veel van die fouten ook al op de oude site stonden, maar dat dat dus blijkbaar nooit is opgevallen. Blijf vooral reageren!

Foto's op de site worden met een soort vloeiende weergave op het scherm getoverd. Als je op een willekeurige foto klik snap je wel wat ik bedoel. Ook is er ruimte voor foto's in het fotoalbum.

Nieuw is het besloten gedeelte van de website. Alleen als je lid bent van Excelsior kun je toegang krijgen tot dit gedeelte. Je dient je hier wel zelf voor aan te melden. Op het leden gedeelte krijg je de mogelijkheid om zelf een artikel te schrijven of muziek te downloaden. Aangemelde gebruikers krijgen ook met enige regelmaat een nieuwsbrief toegestuurd. Stel je hier geen prijs op, dan kun je je hier ook weer voor afmelden.

En wat nog verder?

Een leuk idee is wellicht om een gastenboek op te nemen. Of een chat/forum waarin berichten geschreven kunnen worden. De komende tijd zul je de website dan ook zeker nog zien veranderen. Dus blijf langskomen en plaats een bookmark in je browser!

DESIGN BY WEB-KOMP